הבה נודה באמת, רובנו לא רואים בבטון, יותר מאשר חומר אפרפר, גבשושי וחזק במיוחד. ועם זאת, יש אנשים, עם יד אמן שרואים בו כחומר גלם ליצירת משטחים, חיפויי קירות, ריצוף, משטחי עבודה, חללים בטיחותיים וכן הלאה אפשרויות, הודות לחוזקו המכני ועמידותו הן בפני עוצמות חזקות והן בפני הדף. ואילו, יש חומרים שיכולים לחתוך, לקדוח ולנסר גם בו. ובאלו אנחנו עושים שימוש כשאנחנו מדברים על ניסור בטון בצורן. הבטון כבר לא מנת חלקו של תחום הבינוי התעשייתי ותו לא, אלא מנת חלקו של כל מי שעובד עימו ומעוניין לנסר אותו על מנת ליצור אפשרויות חדשות בחלל.
מהו בכלל ניסור בטון בצורן?
בשורה התחתונה, אם שואלים מהו ניסור בטון בצורן, נענשה שמדובר בעבודה מקצועית, שיש לבצעה על ידי שימוש בכלים מתאימים, המחזיקים בעוצמת עבודה מספקת, תוך שהם משתמשים בלהבים חדים ובעלי דיוק, על מנת לייצר את החיתוך בדיוק ובגימור המתאים. יש לעבודות ניסור בטון שכאלה מספר יתרונות, לרבות:
- עבודה ממוקדת, שלא אמורה לייצר זעזוע למבנה.
- יעילות בייצור ופינוי פסולת בנייה.
- גימור מדויק (במידת האפשר).
וכן הלאה. מה כל אלו מסמלים? ובכן, בפסקאות הבאות נצלול קמעא ונפרט את שלל היתרונות שציינו כאן וכיצד הם באים לידי ביטוי במסגרת עבודות ניסור בטון.
מה ערכם של כלים עם השפעה מקומית, בביצוע עבודות ניסור בטון בצורן?
ראשית, נרצה לדבר קצת על עבודה ממוקדת, אשר לא אמורה לייצר זעזוע למבנה. למה אנחנו מתכוונים למעשה? ובכן, קודם ציינו שבטון הוא חומר די חזק. ובעבר, אם היו רוצים "להשמיד" אותו, בהחלט היה ניתן לעשות שימוש בכלים כבדים שונים אשר ייצרו כוח הלימה והדף, זאת כדי לבקע את הבטון. כתוצאה מכך, הכוח כמובן היה מתפזר, וכל מקום שהיה מגיע אליו היה מקבל, ובכן, מידה מסוימת של אותו כוח. על פי כן, היה נוצר מעין זעזוע עם מיני תופעות לוואי לרבות תזוזת קירות, סדיקת קירות, נפילת חיפויים ואריחים וכן הלאה נזקים. ובכן, ניסור בטון בצורן אמור להיות הרבה יותר מקומי ומדויק, תוך שהחיתוך מתבצע במיקום הנדרש בלבד מבלי להתפרש לכדי נזקים או זעזועים למקומות אחרים במבנה לרבות המבנה עצמו ו/או תשתיותיו.
מה לגבי אספקטי הפסולת ופינוייה?
כאמור, ישנם כלים כבדים לרבות קונגו, כדור הרס ושלל כלים אחרים שיכולים לייצר נזק אגרסיבי. כפי שניתן לצפות, באם מטיחים כדור הרס בקירות בטון, קצת לכלוך יכול להיווצר. וכשאנחנו אומרים קצת, אנחנו מבקשים ממך לדמיין כריות נוצות, דחוסות נוצות, אשר מטיחים אותן ברצפה שוב ושוב – ופשוט לדמיין מה קורה. אנחנו לא יודעים אם זו בדיוק אותה תוצאה, אך ניתן לדמיין שאכן נוצרות כמויות די רבות של אבק בהינתן הטחת כדור הרס במבנה בטון. יתרה מכך, באם אכן נוצרו כמויות גדולות של אבק, לכלוך ופסולת בנייה אחרת, יש להוסיף נהלים שונים (ועל כן שלבים של מורכבות) לפרויקטי הבנייה, לרבות לנהל את אתר הבנייה על פי התקנות הרלוונטיות לזיהום סביבתי, ולפנות כמויות רבות יותר של פסולת.
כאשר אנו מדברים על פסולת הבנייה, יש לפנותה תוך התייחסות לסטנדרטים של בטיחות ושל יעילות, לעבר אתרים מורשים בלבד. זה כשלעצמו יכול לעכב ולייקר את הליך הבנייה. ואילו, באם היו עושים שימוש בעבדות ניסור בטון ניתן היה פשוט לעשות מה שרוצים לעשות, לרבות לייצר צוהר, חלון, דלת, פתח מפלט לעשן, עליית גג, שינוי חלוקת חדרים, הרחבת חללי חדרים וכיוצא בזה – תוך יעילות מסוימת ביצירת לכלוך, אשר מורכב בעיקר מנסורת בטון, שיש שיגידו שדווקא די קל לפנותה ולנקות אחריה באתר הבנייה. כך, זה כשלעצמו, יכול לסייע ביעילות והזרמת התהליך, אם יש משמעותית פחות פסולת לנקות וסטנדרטים לעמוד בהם על מנת להבטיח ביצוע תקין של ההליכים.
מישהו אמר גימור מושלם?
ולבסוף, ממד הגימור המושלם. כפי שניתן לצפות, אם מטיחים כדור הרס בקיר בטון, לא בדיוק יתרחש גימור מדויק, אלא, איך נגיד, די גס. ניסור בטון בצורן על ידי כלים מתאימים יכול לשאוף ליצירת דיוק גבוה ומצוין, כמו גם יצירת גימור נהדר שיכול להיראות טוב ובכלל, להיות טוב, עם סיום העבודה.